Bio

Guga Baul, pseudoniem van Laurent Bailleul en ook wel gekend als De Slimste Mens Ter Wereld 2023, is een Vlaamse stemmenimitator, komiek en acteur. Hij werd bekend bij het grote publiek met zijn imitaties in het VTM-programma 'Tegen de sterren op' en is sindsdien niet gestopt met Vlaanderen onder tafel te babbelen, in alle mogelijke stemmen en accenten.

Na een soloshow 'Maestroloog' (2012), schuimde hij de theaters en festivals af met zijn coverband Radio Guga, waarin hij zingt met de stemmen van een heel scala aan grootheden uit de nationale en internationale muziekwereld, om in 2019 onder de noemer Studio Guga met een eigen album te komen, geschreven naar en gezongen als bekende Nederlandstalige artiesten. In 2023 en 2024 trekt hij -samen met Jonas Van Thielen- opnieuw het theater in met de voorstelling 'Badje vol met stroop'.

Naast de theaters en festivals is Guga ook een geliefd mediafiguur en duikt hij regelmatig op in panelshows allerhande. In 2020 nam hij nog als VTM-gezicht deel aan het programma 'Beat VTM', en gaf hij vakantieminnend Vlaanderen de leukste reistips in 'Goed Verlof', samen met zijn vrouw Tine Embrechts. Hij mocht in 2020 ook alle stemmen voor de Nederlandstalige versie van de film 'Wraak van de ninja' voor zijn rekening nemen. Sinds 2022 staat hij bij tv-kijkend Vlaanderen ook gekend als Ijskoning uit The Masked Singer. In 2023 maakte hij een indrukwekkende passage in De Slimste Mens Ter Wereld en won de finale.